04 november, 2011

Pofiberbröd

Jag fick tillåtelse av en bloggläsare att tjata sönder pofiberbrödet lite till, så då gör jag det:-)

Varför jag gillar just det här brödet så mycket är att det dels går snabbt att göra och att det dels är enkelt att göra till bara en portion. Jag vill fortfarande inte gärna ha bröd hemma nämligen, och att ha pofiber hemma är riskfritt.Grundreceptet är 2 stora ekoägg, 3 msk pofiber, 0,5 tsk bakpulver, salt. När jag gör det i micorn har jag även i 1 msk smält smör. Brödkryddor smaksätter jag med i bland.

Jag gör brödet i micron när jag har ont om tid som till exempel i måndags morse när jag blev inringd till jobbet, och då tog jag pålägg i lunchrummet.När jag gör brödet i micron vispar jag äggen med elvisp, blandar i resten av ingredienserna, det ska bli som ett skum, och häller i en rund smord glasugnsform. Sist tog jag den största formen jag hade och fick ett tunt bröd vilket jag gillar. Tiden i micron varierar men 2-3min är det som gäller.

När jag är ledig och har en lugn morgon gör jag brödet i stekpanna. Det blir betydligt godare!Då vispar jag bara äggen lätt med en vanlig visp och blandar i övriga ingredienser. Sedan steker jag brödet i smör på båda sidor på låg värme i en stekpanna.

8 kommentarer:

 1. tycker det där ser spännande ut..läst dig skriva om det flera ggr men aldrig tagit tummen ur och testat.. kanske ska göra det i helgen. :) är det lätt att vända i stekpannan eller?

  SvaraRadera
 2. Det tycker jag att du ska göra! Det är jättelätt att vända, bara du använder rikligt med smör och tillagar på låg värme så.

  SvaraRadera
 3. Har testat att steka mitt mandelbröd, och det blir godare. Tack för tipset! Har bloggat om det och länkat till dig. ;)

  SvaraRadera
 4. Åh vilket gott bröd! Har sett det på bloggen förut men inte provat, men det gjorde jag igår och det var himla gott!

  SvaraRadera
 5. Så himla bra om man inte kan sätta stopp när man äter vanliga mackor.

  Idag var jag extra sugen på nåt till kaffet å körde en variant (i stekpanna) med ekologiskt ren kakao, kardemumma å en liten svätt funlight för sötningen. Blev som en riktigt chokladig kaka!!!

  Avnjöts med en klick kesella, hemmagjort äppelmos utan socker och lite valnötter å kokos på toppen. Å kaffe till det.

  Himmelskt! (och mätt å belåten efteråt)

  SvaraRadera
 6. Ville så gärna prova detta men då jag inte ska äta potatis så hittade jag Fiber Husk istället.
  Fungerade toppen!
  Är mycket nöjd

  SvaraRadera
 7. Mycket användbart - tack för receptet!

  Jag provade att göra i stekpanna efter att ha vispat med elvisp till ett stort fluff men det blev nästan för poröst! Undrar om man inte istället kan steka fler tunnare kakor och använda ungefär som pannkakor?

  Eller också kan man ju dela dem och äta som våfflor...

  SvaraRadera
 8. Hur länge ska man steka i stekpanna? 2-3 min där oxå?

  SvaraRadera