22 mars, 2011

LCHF-kost, enkel och naturlig

Ät den mat som är naturlig, näringrik, mättar och inte skapar sug efter mer

  • Naturligt fett i form av smör, kokosfett, olivolja, rapsolja

  • Feta smakgivande mejeriprodukter som vispgrädde, creme fraiche, ost, turkisk yoghurt

  • Protein i form av kött, fågel, fisk (gärna fet), skaldjur och näringsrika ägg

  • Grönsaker ovan jord som broccoli, blomkål, brysselkål, vitkål, spenat, aubergine, zucchini, avokado

  • Viss försiktighet med bär, nötter och mörk choklad eftersom det kan trigga sötsuget hos vissa

  • Njutbart rödvin

Undvik helt

  • Margariner, härdat fett och industriella transfetter

  • Onaturligt sötningsmedel

Undvik helst och oftast

  • Lightprodukter innehåller oftast onödiga tillsatser och socker
  • Näringsfattiga kalorier från kolhydrater i pasta, ris, bröd, flingor, mjöl och socker vilket skapar sug efter mer

  • Naturligt sötningsmedel triggar sötsuget

  • Frukt består av socker och triggar sötsuget (du får i dig alla näringsämnen som finns i frukt från grönsaker)

  • Potatis och de flesta grönsaker som växer under jord innehåller en del kolhydrater och flera sorter har en söt smak

  • Öl som är kolhydrater i flytande form

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar